Motivatia – Afla cum motivatia iti saboteaza obiectivele

Motivatia poate sa fie foarte inselatoare, mai ales in cazul celor care sunt la inceput de drum.

Spun asta pentru ca motivatia nu este sustenabila, iar in cazul obiectivelor noastre avem nevoie de dedicare pe termen lung.

Problema reala este modul in care interpretam lucrurile. Avem impresia ca trebuie sa ne simtim motivati ca sa putem sa ne antrenam. In realitate, trebuie sa ne antrenam ca sa ne simtim motivati.

Nu trebuie sa se alinieze planetele ca sa incepem o rutina de antrenament sau ca sa urmam un plan alimentar, trebuie pur si simplu sa o facem.

Cand esti la inceput si motivatia atinge cotele maxime, sa mergi la sala constant, fara sa ratezi antrenamente este usor. Nu doar ca beneficiezi de rezultatele antrenamentelor dar te concentrezi si sa monitorizezi alimentatia si progresul mult mai usor, fara prea mult efort mental.

Dar atunci cand motivatia se consuma, totul devine mult mai greu, aproape de imposibil. Situatia oferind impresia ca fara motivatie nu poti misca nici macar un deget catre scopurile tale.

Iar daca nu iti dezvolti abilitatea de a controla actiunile prin disciplina si obiceiuri zilnice, vei ajunge foarte curand la vechile tale maniere, la vechiul tau corp si vei renunta lasand in urma toata munca trudnica.

Cum folosesti motivatia in avantajul tau

Cu cat exersezi o actiune mai des, devi din ce in ce mai bun. Iar cu cat executi mai bine, te simti mult mai implinit.

Daca lucrezi din greu in sala, vei fi rasplatit chiar daca au existat momente in care te-ai simtit slabit si lipsit de energie. Atunci cand dai tot ce poti sa iti monitorizezi alimentele consumate si sa iti atingi constant aportul de macronutrienti, rezultatele nu vor ezita sa apara.

Cu cat esti mai consistent, te vei simti mai bine. Iar cu cat te vei simti mai bine, iti vei dori sa fi si mai consistent.

Acesta este ciclul in care vrei sa te situezi, unul care este productiv si sustine progresul. Daca astepti sa te simti motivat ca sa actionezi, nu se va intampla nimic.

Dar daca actionezi, indiferent cum te simti, rezultatele si motivatia o sa apara.

Daca nu te descurci in incercarea de a-ti atinge obiectivele sau ai vreo intrebare, lasa un comentariu mai jos sau un mail in sectiunea Contact si te voi ajuta cu placere.

Si aici la fel ca si in orice alt domeniu din viata, trebuie sa fi disciplinat. Adica sa incerci din rasputeri ca in fiecare zi sa iti urmaresti scopul si sa faci actiunile adecvate. Problema nu este lipsa informatiei, ci lipsa actiunii!

516 Vizualizari