Mancatul seara NU ingrasa! De ce nu o face?

Mancatul seara NU ingrasa!

Pur si simplu cumva, nu imi pot da seama cum, foarte multi oameni traiesc cu impresia ca mancatul in exces sau chiar mancatul in sine pe durata noptii te va transforma intr-o bila uriasa de grasime. Iar mancand astfel nu vei slabi niciodata. Preferand sa evite cu orice pret mesele de seara si adormind infometati. Lucru care mi se pare inuman.

De ce mancatul seara nu ingrasa?

Asa cum probabil stiai deja, cresterea si scaderea masei de grasime depinde in totalitate de aportul energetic(daca nu stiai, citeste acest articol). Deci, asta inseamna ca poti manca la orice ora doresti fara ca rezultatele sa fie influentate in vreun fel.

mancatul seara

Daca organismul tau arde 3000 de calorii intr-o zi. Iar tu mananci 2500, vei pierde grasime. Chiar daca mananci 2500 de calorii imediat inainte de culcare. Luam exemplu o zi oarecare. Daca pe durata zilei respective nu ai mancat prea mult, corpul tau va oxida foarta multa grasime. Iar cand vei consuma festinul in timpul noptii, corpul tau va stoca grasime intr-adevar. Dar per total va fi mai multa grasime descompusa decat acumulata.

Bineinteles ca sustin aceasta afirmatie si din experienta personala, am incercat pe pielea mea de nenumarate ori. Si inca o mai testez, chiar in fiecare zi. Iar exact cum credeam, organismul a reactionat exact cum este normal sa o faca.

Iar pe langa asta, acest adevar este intarit si in multiple studii stiintifice. Unul dintre ele este acesta, studiu condus de catre cercetatorii Universitatii Chieti din Italia, care a descoperit ca aportul caloric dimineata sau seara nu a avut niciun efect asupra pierderii de grasime sau a modificarii compozitiei corpului.

Singura modalitate prin care poti experimenta cresterea masei de grasime este prin consumarea unui surplus de calorii. Adica atunci cand consumi mai multe calorii decat corpul tau are nevoie. Iar ca rezultat, organismul stocheaza excesul de energie sub forma grasimii.

Concluzie

Atat timp cat consumi mai putina energie decat corpul tau are nevoie pentru a se mentine, te poti astepta la scaderea masei de grasime. Chiar daca mananci o masa uriasa apoi mergi la culcare. Mancatul seara nu te va face sa acumulezi grasime corporala, ci surplusul caloric o va face.

Si aici la fel ca si in orice alt domeniu din viata, trebuie sa fi disciplinat. Adica sa incerci din rasputeri ca in fiecare zi sa iti urmaresti scopul si sa faci actiunile adecvate. Problema nu este lipsa informatiei, ci lipsa actiunii!

 

 

730 Vizualizari