Cum iti estimezi procentul de grasime corporala

Daca te intereseaza estetica corpului tau. Este esential sa iti cunosti procentul de grasime corporala sau macar o estimare a acestuia. Persoanele care vor sa arate bine pe tot parcursul anului. Trebuie sa stie cand sa inceapa o perioada de luat masa musculara si cand sa inceapa una de slabit grasime.

Sa arati bine pe tot parcursul anului, inseamna sa te mentii sub 15% grasime corporala. Odata trecut de 15% grasime corporala, muschii incep sa capete un aspect pufos, abdomenul nu mai poate fi vizibil iar proportiile corpului tau incep sa se strice. Deci, corpul tau nu va mai fi la fel de atractiv.

*Daca te intereseaza cum poti sa iti scazi procentul de grasime corporala iti recomand sa citesti articolul: Deficitul caloric: Ce este si cum poate fi creat.

Iar pentru sanatate, este considerat ideal sa te mentii in intervalul de 10-15% grasime corporala, procentele ridicate de masa adipoasa sunt asociate cu tot felul de probleme de sanatate.

Metode recomandate pentru estimarea procentului de grasime corporala

Estimare Vizuala

Barbatii arata cel mai bine cand au sub 13% grasime corporala. Undeva la 9% apar venele in partea de jos a abdomenului. Iar abdomenul poate fi vizibil chiar si intr-o postura relaxata, daca e pozitionat intr-o lumina buna.

Uite niste poze care te vor ajuta sa iti dai seama cam pe unde te situezi:

2.Urmarirea circumferintei taliei

Circumferinta taliei poate fi un indicator foarte bun cand vine vorba de estimarea procentului de grasime. Masoara-ti talia apoi afla procentul de grasime corporala folosind tabelul de mai jos. Aceste numere se potrivesc pentru majoritatea barbatilor.

Nu recomand utilizarea sistemelor BIA( Impendanta bioelectirca), deoarce, subestimeaza foarte mult masa de tesut adipos.

Concluzie

In concluzie, foloseste ambele metode concomitent pentru o estimare cat mai apropiata de adevar. Le recomand pentru ca nu necesita prea mult timp si nici resurse speciale. Iar data viitoare cand te urci pe vreun “cantar inteligent si scump” care estimeaza procentul de masa adipoasa, nu te lasa pacalit de el.

*Daca nu te descurci in incercarea de a seta aplicatia sau nu te descurci cu planul alimentar, poti lasa un mesaj in sectiunea Contact si te voi ajuta cu placere.

Si aici la fel ca si in orice alt domeniu din viata, trebuie sa fi disciplinat. Adica sa incerci din rasputeri ca in fiecare zi sa iti urmaresti scopul si sa faci actiunile adecvate. Problema nu este lipsa informatiei, ci lipsa actiunii!

1,711 Vizualizari