Cura de Slabire nu mai Functioneaza? Afla de ce si cum o poti repara

Cura de slabire nu mai functioneaza?

Acelasi numar nenorocit care nu vrea sa scada deloc. Acelasi numar care in ciuda eforturilor tale nu se schimba.

Astazi, prin intermediul acestui articol o sa lamurim ce se intampla atunci cand nu mai functioneaza o cura de slabire.

In primul rand trebuie sa arunci o privire la modalitatea prin care iti urmaresti pierderea de grasime. Pierderea de grasime nu este un proces liniar, acesta oscileaza de la o zi la alta. Din pricina retentiei de apa, mancarii din tractul intestinal si multe altele.

Motiv pentru care le recomand oamenilor sa se cantareasca zilnic si sa faca o medie saptamanala. Astfel, nu va mai trebuii sa iti faci griji in legatura cu fluctuatia greutatii.

De ce Cura de Slabire nu mai functioneaza?

Atunci cand urmezi un plan alimentar, iar pierderea de grasime stagneaza timp de 10+ zile inseamna ca ai lovit un ‘platou’. Asta poate sa fie destul de stresant, sa iti consumi linistit mesele aranjate frumos si sa nu se intample nimic.

Cum poate ceva ce mergea atat de bine sa nu mai functioneze deloc?

Raspunsul este unul destul de simplu. Daca pierderea de grasime a incetat, este din cauza ca nu mai esti intr-un deficit caloric suficient de mare. Deoarece consumul de calorii care candva reprezenta un deficit, acum reprezinta o noua mentenanta( din cauza scaderii masei corporale), motiv pentru care trebuie sa iti recalculezi caloriile si sa setezi un nou deficit.

In ciuda celor auzite, adevarul e ca aceste perioade de stagnare sunt perfect normale. Pe masura ce progresezi te poti astepta sa intampini genul acesta de ‘platouri’. O dieta nu poate sa functioneze la nesfarsit. Dieta trebuie adaptata in functie de rezultate.

Singura modalitate prin care poti pierde grasime este prin a arde mai multe calorii decat consumi. Daca nu esti familiarizat cu genul acesta de informatii, iti recomand sa citesti urmatoarele articole:

►Deficitul caloric: Ce este si cum poate fi creat◄

►Cum urmaresti pierderea de grasime cu acuratete◄

►De ce organismul retine grasime◄

Acum ca ai citit articolele de mai sus, iar dieta si modalitatea ta de masurare a progresului sunt in regula. Daca inca iti stagneaza greutatea, continua sa citesti.

Cum Repornesti Pierderea de Grasime

Pentru a repornii pierderea de grasime tot ce trebuie sa faci este sa scazi aportul caloric cu 10%. Continuand sa urmaresti progresul si sa verifici daca pierderea de grasime chiar a fost repornita. Insa majoritatea persoanelor nu ajung in aceasta ipostaza deoarece problema lor e reprezentata ori de dieta in sine ori de modalitatea prin care isi masoara progresul.

Aceasta scadere a aportului caloric poate fi manifestata in doua feluri:

  • Scaderea consumului de alimente.

deficitul caloric Cura de Slabire

  • Cresterea cantitatii de calorii arse prin exercitii fizice.

deficit caloric Cura de Slabire

Concluzie

In concluzie, daca vrei sa pierzi grasime trebuie sa consumi un deficit de calorii. Daca greutatea ta nu se schimba iar asta te face sa crezi ca nu pierzi grasime, inseamna ca trebuie sa inveti sa iti urmaresti progresul cu acuratete. Te poti astepta sa intampini o stagnare reala a pierderii de grasime, ce se poate corecta usor scazand aportul caloric. Iar cel mai important lucru este ca aportul caloric trebuie redus treptat. Ai rabdare si nu te infometa pentru ca nu iti va accelera procesul de pierdere al grasimii.

Si aici la fel ca si in orice alt domeniu din viata, trebuie sa fi disciplinat. Adica sa incerci din rasputeri ca in fiecare zi sa iti urmaresti scopul si sa faci actiunile adecvate. Problema nu este lipsa informatiei, ci lipsa actiunii!

238 Vizualizari